Blog

Gastblog Michael & Giso: De trouwpakken trends voor 2020

26 mei 2020

Trends, altijd een goed punt om rekening mee te houden wanneer jullie in het huwelijksbootje stappen. Of het nu gaat om visagie, decoratie of de kleding. Het is toch leuk om te weten wat de laatste trends hiervoor zijn. Wij helpen je graag met de trends van trouwpakken voor 2020.

 

Natuurlijke materialen 

Synthetische stoffen worden steeds minder gewaardeerd, dit zien we ook terugkomen in de trends voor komend jaar. Natuurlijke materialen, zoals linnen en katoen nemen het voortouw. Dit zijn materialen die frisse en natuurlijke look hebben. Dit komt enerzijds door de zichtbare kreuk die er ontstaat tijdens het dragen, anderzijds door de wat grovere structuur. Wil jij nu liever een stof die niet snel kreukt, maar wel de natuurlijke look en feel heeft? Kies dan voor een linnenblend met wol. Wol is eveneens een natuurlijke vezel, met veel verschillende karaktereigenschappen waaronder dat het niet snel kreukt. Een ideale combinatie dus met linnen.

 

Aardetinten 

Wat betreft de kleurtrends blijven we in het natuurlijke pallet. We gaan steeds meer aardetinten zien, zoals bruin, beige en aubergine. Ook groentinten blijven populair. Een bijkomende trend op het gebied van kleuren is dat deze steeds zachter worden, ook wel vervaagde kleuren genoemd. Hierbij wordt vaak gewerkt met verschillende lichte kleuren draad in de weving. Bijvoorbeeld een groene draad in combinatie met een witte draad, waardoor een een zachtere en vergrijsde kleur ontstaat. 

 

Mix and match 

Het is al lang niet meer zo dat een trouwpak wordt gezien als een driedelig blauw pak, volledig in dezelfde kleur met een glans. Tegenwoordig zien we steeds meer verschillende combinaties terug. Niet alleen in kleur, maar ook patronen worden steeds meer gecombineerd. Dit wordt ook wel een pattern clatch genoemd. Wil jij als groom een statement maken? Dan is dit een goede keuze. Daarnaast is het prettig voor iedere bruidegom om met een outfit verschillende stijlen neer te zetten. Kies daarom voor een driedelig pak, in verschillende kleuren en patronen. Laat je hierover wel altijd adviseren door een professional, zodat het niet te bont wordt. Doordat je alle items ook los kunt dragen, kun je door middel van accessoires gemakkelijk diverse looks creëren. 

 

Duurzaamheid

Het duurzame karakter van een pak speelt een steeds grotere rol. Dit gaat niet alleen om de maakwijze, maar ook om de kwaliteit van het pak en het door dragen daarvan. Bij onze stoffenhuizen zien we dat men steeds meer bezig is met het verduurzamen van de processen en de transpiratie hiervan. Daarnaast is het voor de bruidegom vaak belangrijk dat het pak, of delen hiervan, later nog gedragen kunnen worden. Het is hierbij essentieel een stof te kiezen die hiervoor geschikt is.